2 1
    תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

    שועל צוקים

    Blanford's fox

    Vulpes cana

     

    הנדיר שבשועלי ישראל ואחד הקטנים שבהם.

     

    לשועל הצוקים אוזניים גדולות ומבנה גופו עדין כפות רגליו אינן מכוסות בשיער, וזנבו, שווה  באורכו כמעט לאורך גופו. מקומה של בלוטת הריח שבצדו הגבי של הזכר ניכר לפי השיער באזור זה, שצבעו כהה מצבע פרוותו של הזנב כולו. האישון מאונך ביום, ומתרחב בחושך לעיגול גדול.

    אזור מחייתו - צוקים מדבריים.

     

    מזון: טורף אוכל כל.

     

    הבגרות המינית - כשנה ומשך ההריון 60 יום. מספר הצאצאים בין 3-1.

     

    אורך חייו של שועל הצוקים -  10 שנים.

    עבור לתוכן העמוד

    GUI: Grid_1.asp
    close